de Therapeut: 
Nolly van Kalkeren

Na diverse cursussen binnen het Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) was ik van 1991 t/m 2009 leidster van diverse groepen MBvO gymnastiek en dans.
Daarnaast heb ik diverse docenten cursussen afgerond in het kader van ‘Bewegen en Gezondheid’ en was ik counselor bij bewegingsprojecten.
Na 18 jaar in de beweegwereld te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging.

Na een korte cursus ontspanningsmassage kwam ik ‘toevallig’ in aanraking met voetreflexologie.
Dit boeide mij zo dat ik me in 2008 voor de cursus voetreflexologie bij de Bond van Europese Reflexologen (BER) heb ingeschreven.
6 juni 2009 heb ik de cursus afgerond en op 27 november 2010 heb ik het beroepsexamen met goed gevolg afgelegd.
Elke twee jaar is er een verplichte beroepstoetsing bij de BER. Zo wordt controle uitgeoefend op de deskundigheid van de therapeut. 
Inmiddels heb ik al meerdere verdiepingscursussen gevolg zoals 'het levende lichaam' waarin de thematiek (mogelijke mentale oorzaken) van verstoringen in het lichaam aan de orde komt. 
Met een cursus 'voeten en kleuren' kreeg ik meer inzicht in wat kleuren met mensen doen. 

In september 2009 ben ik in Lienden gestart met een eigen praktijk voor voetreflexologie en ontspannen massages.
De praktijk is in oktober 2016 verhuisd naar Beneden-Leeuwen.
Daarbij hebben de ontspannen massages plaats gemaakt voor therapeutische massages (stempelmassage en Breuss massage) die ook een diep werkende ontspanning hebben.


In de afgelopen jaren hebben veel mensen voor het eerst of hernieuwd kennis gemaakt met voetreflextherapie in mijn praktijk.
Vrijwel alle cliënten hebben baat gehad bij de behandelingen. De resultaten varieerden van eenvoudige tot bijzondere, niet verwachte, verbeteringen en ervaringen op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Dit heeft mij de bevestiging gegeven dat voetreflextherapie een prachtige complementaire (= aanvullende) geneeswijze is.

Zoals gezegd zie ik voetreflextherapie als een aanvullende therapie. Ik stel geen medische diagnose, maar een voetdiagnose.
Dat wil zeggen dat ik bij twijfel altijd het advies zal geven om een (huis)arts te raadplegen.

 

Ik heb het recht te verdwalen
zo kan ik worden wie ik ben.
(Stef Bos)