Wat is VRT?


Voetreflextherapie (VRT) is het activeren van de natuurlijke genezing van vele (psycho-)somatische aandoeningen door middel van een voetreflexbehandeling.

VRT gaat uit van de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Volgens de methode van Dr. Fitzgerald, een Amerikaans KNO-arts, kunnen we ons lichaam in drie horizontale en tien verticale zones verdelen. Wanneer we dit raster toepassen op onze voeten, zien we ons lichaam geprojecteerd in onze voeten.

 Dr. Fitzgerald
alt

Ons lichaam bestaat uit organen en weefsels die verbonden zijn door energiebanen. De uiteinden van die energiebanen vinden we
onder, op en aan de zijkanten van de voeten terug; de reflexpunten.


Door het behandelen van deze reflexpunten gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel van het lichaam. Regelmatig ontstaan er door fysieke, psychische en/of emotionele aspecten, verstoringen in de energiebanen, die uiteindelijk kunnen leiden tot breuken. Daardoor wordt de samenwerking tussen de verschillende organen verstoord. Als gevolg daarvan ontstaan er fysieke, mentale en/of emotionele klachten.

Ons lichaam kent een groot zelfgenezend vermogen. Het mooie daarvan is dat het lichaam zelf bepaalt welke blokkade, wanneer wordt opgeheven om de doorstroming te herstellen. Het lichaam zal nooit méér doen dan dat het op dat moment aan kan.
Daardoor kan de ene cliënt sneller baat hebben bij een behandeling dan de ander en daarom is een VRT behandeling geschikt voor iedereen van 0 jaar tot 100.

De hele wereld is jouw project,
 Geniet van de film
 (BER Reflex 2010 nr.3)